Tasty spinach and cheese cubes

RO
Statul în bucătărie poate să îți mănânce foarte mult timp. Prea mult. Așa că, mereu încerc să găsesc fie niște rețete ușor de făcut, fie să îmi aleg feluri de mâncare pe care le pot mânca și ca gustare și la una din mesele principale. 

Sunt o mare iubitoare de spanac și de brânzeturi. Așa că, în general, când îmi plac niște alimente, abuzez de ele zilnic :)) și caut și diferite combinații între ele. Cred că, de fapt, de paste abuzez cel mai des 🤔. Dar asta e o altă discuție :)). Am găsit o rețeta suuuper tare de cuburi cu spanac și brânză. Sunt grozav de bune! Aș putea zice că rețeta e puțin mai complexă decât cele pe care obișnuiesc să le postez, însă merită efortul. Hai să-ți zic cum se face!

Ingrediente

Blat:

– 6 ouă

– 6 linguri de ulei

– sare

– 1 pliculeț praf de copt

– 100g făină

– 100g smântână

– 200g spanac

Umplutura:

– 5g praf gelatină

– 100g telemea sărată

– 250g brânză de vaci

– 100g smântână

– 2 linguri mărar tocat 
Mod de preparare

Pentru blat:

Separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile cu sare. Gălbenușurile le mixăm cu ulei, adăugăm spanacul făcut piure, smântâna, făina și praful de copt. Amestecăm, după care încorporăm și albușurile. Amestecă cu mișcări fine, ca să iasă compoziția aerată. Punem într-o tavă hârtie de copt, turnăm compoziția și o dăm la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 25-30 de minute. Când e gata, scoatem blatul, îl lăsăm să se răcească și îl împărțim în 3 foi egale. 

Pentru umplutură:

Frecăm cu mixerul brânza de vaci până devine cremoasă. Adăugăm telemeaua sfărâmițată, smântâna și mărarul. Amestecăm bine. Facem gelatina dupa instrucțiunile de pe ambalaj. Încorporăm treptat gelatina în compoziție. 

Asamblarea este foarte simplă. Pe o foaie de blat punem jumătate de umplutură. Adăugăm al doilea strat și punem restul de cremă de brânză. Punem ultima foaie de spanac, învelim totul în folie alimentară și dăm la frigider. Se lasă peste noapte și apoi se taie cuburi. 

Uite cât de bine arată și ce combinație reușită de culori! Le poți mânca pe post de gustare sau le poți savura la micul dejun sau cină! 💚



ENG

Cooking can take a lot of time. Too much actually. So, I always try to find easy to make recipes or foods that can be eaten as a snack or at one of the meals. 

I’m a big spinach and cheese lover. So usually when I like some foods, I like to make abuse of them :)) and also I like to find different combinations between them. Actually, I think I mostly make abuse of pasta🤔. But that’s another subject :)). I just found a suuuuper cool recipe of spinach and cheese cubes. They’re sooo good! I could say that the recipe is a little bit more complex than the ones I’ve used you with, but trust me, it’s totally worth it. Let me tell you how to make it!

Ingredients

For the layer:

– 6 eggs 

– 6 tbs oil

– salt

– 1ts baking powder

– 100g all-purpose flour

– 100g heavy cream

– 200g spinach

For the filling:

– 5g gelatine powder

– 100g salty white cheese (feta)

– 250g cow cheese

– 100g heavy cream 

– 2 tbs cut dill

How to make it

The layer:

Sepparate the yolks from the whites. Beat the whites with salt. Mix the yolks with oil, spinach made puree, heavy cream, flour and baking powder. Mix all very well and then incorporate de whites. Stir with tiny movements so that in the end you’ll have an aerated mix. Put in a tray baking paper, pour the filling and bake it at 180 C for 25-30 minutes. When it’s done, let it cool and then cut it in 3 smaller layers. 

The filling:

Mix the cow cheese until smoothened. Add the crumbled salty cheese, the heavy cream and the dill. Mix everything well. Prepare the gelatine respecting the instructions written on the package and then incorporate it slowly in the cheese filling. 

The assembling is very easy. Put a thin layer of spinach and then half of the cheese filling. Put another thin spinach layer and then add the rest of the mix. Put the last layer, wrap everything in food-quality film and put it in the fridge overnight. Cut everyting in cubes. 

Look how tasty it looks and what a beautiful combination of colours! You can eat them as a snack or you can have them for breakfast or dinner! 💚

Advertisements

4 thoughts on “Tasty spinach and cheese cubes

  1. Hei Denis! Am niste intrebari referitoare la ce exercitii si dieta. Tii vreo dieta anume?( care-i aia :)) ? ) Iei suplimente sportive sau chestii naturale ceaiuri, pudre, pastile si toate mamele ?(Daca da, ce anume) Cat de des mergi la sala intr-o saptamana si cat timp stai acolo si ce faci? Squats cu haltere chestii din astea cu greutati mari, deadlifturi sau cum li se mai zice:)) sau exercitii la aparate si faci cu greutati mari? Sau cardio, alergat, sarit coarda, stepper? Poti lista te rog o lista cu niste exercitii pe care le faci pt picioare, fund si abdomen? Multumesc mult, stiu ca am scris multe, sper sa poti raspunde la tot. Te pup si succes in continuare! 🙂

    Like

    1. Buna si scuze ca raspund atat de tarziu. Am sa incerc sa iti raspund la fiecare intrebare 😁. Nu tin nicio dieta. Doar mananc echilibrat si sanatos. Ca si suplimente, beau un shake proteic dupa sala. Beau ceai de ghimbir si ceai de menta. Merg de cam 4 ori pe saptamana. Fac exercitii cu propria greutate a corpului si combin cu exercitii la care folosesc si greutati. Nu fac cu greutati foarte mari. Sunt exercitii unde pot pune multe kilograme la aparat si exercitii la care fac cu 20 kg. Nu alerg pentru ca nu mi place :)). In schimb imi place sa sar coarda, sa fac trepte… Nu am anumite exercitii pe care le fac. In general le schimb la fiecare antrenament pentru ca sunt foarte multe si foarte multe variatii. Te poti uita la mine pe blog unde vei gasi filmulete cu exercitii pentru diferite parti ale corpului. Daca doresti ceva in mod special, te rog sa imi spui. Sper ca ti-au fost utile raspunsurile 😊.

      Like

    1. Le recomand pe amandoua. Depinde de ce vrei sa obtii. Si depinde si de timpul de care dispui. Eu personal merg la sala pentru ca vreau sa lucrez cu greutati siiii ma simt si mai motivata. Insa la fel de bine obisnuiam sa lucrez acasa. Nu e gresit in niciun fel.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s